U Rugvici najavljena rekonstrukcija osnovne škole i objavljeni planovi za izgradnju nove.

Tijekom M-2 turnira Taekwondo kluba Rugvica održanog tijekom vikenda u dvorani Osnovne škole Rugvica, načelnik općine Mato Čičak najavio je rekonstrukciju potkrovlja škole. Podsjećamo,  prošle godine dvorana je hodnikom povezana sa školom a župan Kožić tada je najavio rekonstrukciju potkrovlja škole, koju je sada potvrdio načelnik općine Mato Čičak.

“Uskoro kreće natječaj a nakon završetka radova značajno će se popraviti uvjeti rada učitelja i djece” – rekao je Čičak.

U planovima je izgradnja četri nove učionice i informatička radionica – saznali smo od ravnatelja škole Roberta Munđera.

No, načelnik Čičak, u nastavku izjave dodatno nas je iznenadio.

“Posebno me veseli što krećemo u projekt izgradnje nove škole u Rugvici, prvo kroz idejno rješenje škole, a zatim i sam postupak izgradnje” – kazao je načelnik. Naravno, radi se o dugoročnom projektu u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

“Izgradnjom škole, ako projekt realiziramo prema našim željama, učenicima bi se osigurala jednosmjenska nastava i time bi riješili problem školstva u Rugvici za dugi niz godina, vjerojatno i trajno” – kaže Čičak.

Škola bi se gradila uz postojeću, zemljište je u vlasništvu općine, a uskoro se darovnim ugovorom planira predati na korištenje županiji, kako bi se mogla pokrenuti cjelokupna procedura vezane uz planiranu gradnju nove školske zgrade.

Podijelite

Current track

Title

Artist