Nova sportska dvorana za Osnovnu školu Granešina

Piše: - 14.08.2019.

Nakon 160 godina postojanja škole, novu sportsku dvoranu na 3 i pol tisuće kvadrata dobila je Osnovna škola Granešina. Škola ima 850 učenika, što znači da je dvorana bila prijeko potrebna, rekao je predsjednik školskog odbora Ivica Modrić. Investicija je vrijedna oko 36 milijuna kuna, a dvoranu će sa školom spajati pješački pothodnik. Uređena su vanjska igrališta i parkiralište, pa je sve spremno za nastavu, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Novu sportsku dvoranu dobiva i Osnovna škola Tina Ujevića u Koturaškoj, a stara će se pretvoriti u nekoliko učionica. Time će se se učenicima i nastavnicima omogućiti jednosmjenski rad. Na zgradi se planira obnoviti i fasada. U tijeku je javni natječaj za energetsku obnovu preko fondova Europske unije i Grada, pa će i stara zgrada zasjati u novom ruhu.

Novu osnovnu školu dobit će učenici u Ivanjoj Reci, pa će putovanje do one udaljene 13 kilometara od jeseni biti prošlost, a omogućit će im se i izvannastavne aktivnosti, kaže ravnateljica škole Renata Buljan. Investicija je vrijedna 102 milijuna kuna, bit će to jedna od najljepših škola u Hrvatskoj, poručio je gradonačelnik.

Osnovna škola Ivanja Reka

 

Podijelite

Current track

Title

Artist