ZABAVNI VIKEND U RUGVICI

Piše: - 02.09.2019.

Brojni programi održani  ovaj vikend u Rugvici, privukli su brojne posjetitelje i goste na obilježavanje Dana Rugvice. Vikend je u petak započeo 1. Roda kupom – rukometnim turnirom na kojem je pobjedila ekipa Ruda ispred Sesveta i domaćina Rugvice i  zabavnim programom pod velikim šatorom i koncertom grupe Magazin.

Subota je bila u znaku KUD Hrvata BiH iz Rugvice i njihovih gostiju na međunarodnoj smotri folklora i kasnijim narodnim veseljem. Prije toga održano natjecanje u gađanju na glinene golubove gdje su pobjedu odnijeli članovi  LD FAZAN Svibje ekipno, a Mario Genzić pojedinačno.

U nedjelju je održano natjecanje DVD Rugvica na kojem je sudjelovalo 50 ekipa, kotličijada u kojoj je 45 ekipa pripremalo gulaš od junetine i svinjetine, a pobjedu su odnijele Savske lađarice, te prvom atletskom utrkom Rugvički trk koja je privukla 141 natjecatelja,što na 5 što na 10 kilometara ili u štatefeti. Poslijepodnevno druženje nastavljeno je uz vatrogasnu zabavu.

U srijedu nas očekuje roštiljada,memorijalni nogometni turnir Ante Bakovića i kazališna predstava Hudi Beteg, a u subotu tradicionalna Ribarsko-lađarska noć i smotra folklora KUD-a Tančec Posavino gdje su ti starine uz bogat zabavni program i gastronomsku ponudu.

 

 

Dio atmosfere sa kotlićijade u Rugvici

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist