POČINJU RADOVI NA RVS-U

Piše: - 11.09.2019.

 

Nakon što su tijekom ljeta započeli radovi na području Ivanić Grada i okolnih općina, u petak počinju radovi na Regionalnom  vodoopskrbnom sustavu  i  na području grada Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Rekonstrukcija i izgradnja  45 kilometara dijelom postojeće dijelom nove mreže počinje u Ostrni.

Postojeća mreža stara je 40 tak godina i u distribuciji se gubilo oko 40 posto vode, a nakon završetka projekta gubici bi se prepolovili na prihvatljivih 20 %, kaže direktor Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

U sklopu projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb – istok osiguravaju se tri dobavna pravca za distribucijsko područje Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Gradi se novi magistralni cjevovod od Sesvetskog Kraljevca do Božjakovine i novi magistralni cjevovod prema Sv. Ivanu Zelini, a već je napravljen cjevovod prema Ivanić Gradu kojim se može osigurati opskrba Rugvice i Dugog Sela do pruge u slučaju potrebe.   U sklopu projekta gradi se i novo vodocrpilište u Kosnici koji bi omogućilo županiji sigurniju distribuciju vode i neovisnost o cijenama vode koja se sada kupuje od Zagreba.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 707.108.262,00 kn bez PDV-a. Projekt se financira sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., od čega bespovratna EU sredstva iznose 483.953.846,00 kn.

Sufinanciranje dijela nacionale komponente odnosi se na sredstva Investitora Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije, Hrvatskih voda i sredstava Državnog proračuna.

Projekt je proglašen strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist