DINAMO I GRAD GRADE NAJLJEPŠI STADION U HRVATSKOJ

Piše: - 12.09.2019.

U povodu odličnih rezultata i ulaska u najelitnije klupsko nogometno natjecanje Ligu prvaka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u palači Dverce prvu momčad, stručni stožer te vodstvo Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Gradonačelnik je srdačno pozdravio goste i čestitao im na velikom i dugo očekivanom uspjehu. Dinamo je Zagreb i Hrvatska, rekao je te dodao kako ulaskom  u ligu najboljih i zaslužuju najbolje: Veseli me prva utakmica Lige prvaka s Atalantom, pa dalje Shakhtar i Manchester City.

Dinamovu treneru Nenadu Bjelici uputio je zahvalu na stvaranju harmonične i efikasne ekipe koja je zasigurno jedna od najuspješnijih u Europi.

Zagrebački gradonačelnik, ujedno i počasni predsjednik Dinama, najavio je i završetak gradnje stadiona na Sveticama u naredne dvije, tri godine: Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje. A kada ja nešto kažem, to je više od potpisa. Onako kako Dinamo isprojektira, mi ćemo tako napraviti. 

Novi Dinamov stadion moći će primiti između 25 i 30 tisuća gledatelja, urediti će se pomoćni stadioni kao i podzemne garaže na Borongaju i ispod zapadne tribine. Cijeli kompleks Svetice sadržavao bi Dinamov stadion s pomoćnim igralištima, već sagrađen bazen i atletsku stazu koja će biti pomaknuta iza bazena. Stadion bi trebao imati i podzemnu poveznicu s parkom Maksimir.

U ime delegacije Dinama, zahvalio se predsjednik kluba Mirko Barišić, koji je istaknuo kako je ovaj prijem još jedan dokaz da gradonačelnik cijeni sportske uspjehe Dinama. Mi smo po sedmi put izborili ulazak u natjecanje Lige prvaka, najprestižnije europsko natjecanje. Dinamo je oduvijek pripadao gradu Zagrebu, ponosni smo na to i mi smo s našim sportskim rezultatima dizali ugled našeg grada. Predsjednik Barišić izrazio je zadovoljstvo gradonačelnikovom najavom, rekavši da je gradnja stadiona od presudnog značaja za klub: Novi stadion stavit će nas u isti rang s ostalim velikim europskim klubovima protiv kojih ćemo se natjecati u Ligi prvaka.

Trener Nenad Bjelica obećao je u ime igrača da će dati sve od sobe u ligi prvaka uz uvjerenje da će biti uspješniji nego do sada, svjesni koliko Dinamo znači za Zagreb i Hrvatsku

 

Podijelite

Current track

Title

Artist