U Ostrni počela gradnja RVS-a Zagreb – istok

Piše: - 13.09.2019.

Nakon Ivanić Grada, gradnja Regionalnoga vodoopskrbnog sustava “Zagreb – istok”, financijski dosad najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Zagrebačkoj županiji, danas je počela na području Dugog Sela. Radove je u Ostrni svečano otvorio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije Nenadom Babićem, gradonačelnikom Dugog Sela Nenadom Panianom, generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i direktorom Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislavom Mastenom, a nazočan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Ovim sustavom smanjuje se trošak i rješava se pitanje sigurnosti dugoročne isporuke pitke vode na ovom području, poručio je direktor Masten.

U sklopu projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava “Zagreb – istok” osiguravaju se tri dobavna pravca za distribucijsko područje Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Gradi se novi magistralni cjevovod od Sesvetskog Kraljevca do Božjakovine i novi magistralni cjevovod prema Sv. Ivanu Zelini, a već je napravljen cjevovod prema Ivanić Gradu kojim se može osigurati opskrba Rugvice i Dugog Sela do pruge u slučaju potrebe.  U sklopu projekta gradi se i novo vodocrpilište u Kosnici koje bi omogućilo županiji sigurniju distribuciju vode i neovisnost o cijenama vode koja se sada kupuje od Zagreba.

Ukupna vrijednost projekta je 883,8 milijuna kuna, a obuhvaća područje četiri grada i deset općina u istočnom dijelu županije.

Podijelite
OZNAČENO KAO:

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist