OTPAD IZ ZELINE STIŽE U ANDRILOVEC

Piše: - 19.09.2019.

Na 20. sjednici GV Dugog Sela, nakon pitanja predsjednika GV Darjana Budimira, vijećnici su od direktora DKPC Tadije Penića, saznali da će mješani otpad iz Sv Ivana Zeline za koji dan, vjerojatno od ponedjeljka stizati na dugoselsko odlagalište u Andrilovcu.

Radi se o odluci Ministarstva zaštite okoliša i energetike koje je donijelo plan zatvaranja odlagališta otpada u Hrvatskoj. Prema tom planu zatvara se odlagalište u S.I. Zelini, a njihov otpad dovoziti će se u Dugo Selo. Kada se ispuni odlagalište u Andrilovcu, Dugo Selo će svoj otpad odvoziti u Mraclin.

Direktor DKPC Tadija Penić rekao je kako je ovaj tjedan izvršen inspekcijski nadzor kojim je, uz prijetnju visokih kazni njemu kao odgovornoj osobi, gradonačelniku, DKPC i gradu, nalaže  hitno provođenje odluke.

Vijeće je jednoglasno donijelo odluku da ne prihvaća takve ultimativne odluke i posebno ne prihvaća činjenicu da se nije poštivala odluka o blizini, jer bi po toj odluci otpad iz Zeline trebao ići u bliži Vrbovec, a ne Dugo Selo. Isto tako u Vrbovec bi trebao ići i otpad iz Dugog Sela, a ne u Mraclin.

Nažalost ponovo se pokazuje da lokalna uprava nema alate kojima se može utjecati na odluka, pa ni onda kad su nelogične.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist