IZVANREDNU SJEDNICU GV TRAŽI NOVOSEL – DOLNJAK

Piše: - 22.09.2019.

Obzirom na stvorene okolnosti oko deponiranja otpada na deponiji Andrilovec, a proizašle iz odluke Ministarstva, predlažem vam hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća
sa jedinom točkom dnevnog reda : „ DEPONIJA ANDRILOVEC. jučer, danas ., sutra.“, predlaže nezavisni gradski vijećnik Zvonko Novosel – Dolnjak, u svom dopisu predsjedniku vijeća i gradskim čelnicima.

Ovog trenutka ocjenjujem da bi to trebala biti rasprava kao i zaključci koji bi do kraja i potpunosti rasvjetljili okolonosti i posljedice koje će grad Dugo Selo, kao i njegove stanovnike dovesti provođenjem Odluke Ministarstva – ističe dr. sc. Zvonko Novosel-Dolnjak, dipl.ing.
Podsjećamo Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike mješani komunalni otpad trebao bi se iz S.I. Zeline dovoziti u Andrilovec, a nakon što se on popuni dugoselski otpad vozio bi se u Mraclin. Odluku je prisnažio inspekcijski nadzor koji je najavio visoke kazne za nepoštivanje ove odluke.
Andrilovčani su ogorčeni, a vijećnik Željko Remenar potpredsjednik vijeća / Stranka rada i solidarnosti MB 365/ i sam iz Andrilovca, za sve optužuje gradonačelnika Nenada Paniana, odnosno HNS-ovu, navodnu povezanost preko gradponačelnika Dugog Sela i Zeline.
Tijekom vikenda u gradu su se pojavili i plakati sa slikom gradonačelnika preko koje je ispisana riječ: kriv.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist