Liam Gallagher izdao drugi album

Piše: - 24.09.2019.

Nakon novih singlova i dokumentarnog filma “As it was“, Liam Gallagher napokon je predstavio dugoočekivani drugi studijski album “Why Me? Why Not.” koji sa sobom donosi pravu britansku vibru. Naime, album je dobio ime po dva crteža Johna Lennona nastala 1978. godine i koja su dio limitirane serije objavljene pod naslovom “This Is My Story Both Humble And True”.

“Davnih dana kupio sam crtež na izložbi radova Johna Lennona, a potom mi je Yoko Ono poklonila drugi. Na jednom je pisalo ‘Why me’, a na drugom ‘Why not?’. Bilo je to prije 20 godina.”, otkriva Liam porijeklo raritetnih umjetničkih radova koji su poslužili kao inspiracija za novi album.

Poznata je glazbena teza “da je drugi album najteži”, pogotovo kada je ljestvica postavljena visoko nakon što je prvi samostalni album “As You Were” dosegao platinastu nakladu, no slušajući “Why Me? Why Not.” otkrivamo da Liam nikada nije zvučao bolje i samouvjerenije. Najavljen zaraznim, energičnim singlom “Shockwave”, baladom “Once” i predivnom pjesmom “One of Us” na kojoj je debitirao i Liamov sin Gene Gallagher svirajući bongose, novi studijski album prava je poslastica za sve nekadašnje obožavatelje Oasisa.

“Iskreno, uvijek zvučim dobro ako su pjesme dobre. Ako su pjesme dobre, onda sam i ja – a ove pjesme su sjajne.“, izjavio je Liam.

Pored spomenutih singlova, britanski glazbenik je uz novi album predstavio i veseli pop singl “Now That I’ve Found You” posvećen kćeri Molly koju je nedavno upoznao, uz izravnu poruku “znam da je kasno za uspavanke, no budućnost pripada nama”. Novi album Liam Gallagher planira predstaviti na velikoj svjetskoj turneji koja započinje u Americi početkom listopada te se u studenom seli u Europu.

“Why Me? Why Not.” popis pjesama:

01. Shockwave
02. One Of Us
03. Once
04. Now That I’ve Found You
05. Halo
06. Why Me? Why Not
07. Be Still
08. Alright Now
09. Meadow
10. The River
11. Gone (Bonus pjesme za Deluxe izdanje)
12. Invisible Sun
13. Misunderstood
14. Glimmer

Podijelite

Current track

Title

Artist