ČESTITKA KVARTETU GUBEC

Piše: - 30.09.2019.

Službneno je Kvartet Gubec počeo s radom 2004. godine kada su prvi put izveli pjesmu Ak’ sem ti srčeko ranil, kaže Rajko Suhodolčan, alfa i omega kvarteta koji će koncertom u nedjelju u dvorani Lisinski obilježiti 15 godina uspješnog rada, što potvrđuju i 4 Porina za 4 dosadašnja albuma, a upravo je snimljen i peti – kompilacija najvećih hitova.

Osnovni cilj kvarteta je očuvanje kajkavske kulturno-glazbene baštine od zaborava i širenje po cijeloj Lijepoj Našoj – rekao je Rajko Suhodolčan na današnjem prijemu kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Koliko su u tome uspjeli, najbolje pokazuju popularnost njihovih pjesama i brojni koncerti.

Slavljenički koncert Kvarteta Gubec povodom njihova petnaestogodišnjeg umjetničkog djelovanja održat će se u nedjelju 6. listopda u 19.30 u hramu kulture KD Vatroslava Lisinskog.

Na koncertu će ih pratiti njihov stalni tamburaški orkestar pod vodstvom Darka Berovića. Gosti koncerta su doajen kajkavske glazbe Ivica Pepelko i sopranistica Barbara Suhodolčan.

Dragim prijateljima iz Kvarteta Gubec: Rajku Suhodolčanu, Željku Grozaju, Vinku Ančiću i Robert Mikši, jednako kao i svima koji su kroz kvartet prošli u ovih 15 godina  – iskrene čestitke za prekrasne pjesme koje su nama podarili!

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist