OTVORENA AMBIENTA

Piše: - 09.10.2019.

Danas je gradonačelnik Milan Bandić otvorio 46. Ambientu koja će biti otvorena do 13.  listopada. Nova priča o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji bit će predstavljena na tematski i sadržajno proširenoj Ambienti.

Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave proširen je s novim tematskim područjima: NAMJEŠTAJ i UNUTARNJE UREĐENJE te INDUSTRIJSKI PROGRAM, GRAĐENJE i OPREMANJE, HORECA – Living kitchen i ART FAIR ZAGREB.

“Sva raskoš projekta očituje se i u ovogodišnjim pokazateljima: Svih je deset paviljona Zagrebačkog velesajma namijenjenih sajmovima prepuno, u njima će najbolje od sebe pokazati 461 izlagač iz 28 zemalja. Iz brojki možete iščitati kvantitetu, ali ne i estetski doživljaj, tematski i sadržajno upotpunjenu Ambientu koja se prometnula u pravu rapsodiju drvne industrije i industrije namještaja te povezanih industrija, domaćih i inozemnih. Vjerujem da ćete se iznenaditi, ali i posebno uživati u Art Fair-u Zagreb, novoj ekstenziji Ambiente, u kojoj vas očekuje predstavljanje nekih od najintrigantnijih djela suvremenih i konceptualnih likovnih umjetnika i kipara. Naposljetku još jedna velika inovacija u programskom dijelu: u Design Zoni, premium i talent, postavljenima u našem paviljonu 5, izgrađenom 1956. prema projektu Marijana Haberlea čeka vas susret s najeminentnijim tvrtkama i brendovima hrvatskog i svjetskog dizajna. Edukativni i stručni program Ambiente jednako je avangardan kao i izložbeni, istaknula je na svečanom otvaranju dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Radno vrijeme salona je od 10.00 do 19.00 sati, a u petak, subotu i nedjelju do 20.00 sati. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.
Dio događanja sa Ambiente pokušati ćemo prenijeti i našim slušateljima svaki dan od 9.00 do 13.00 sati.
Podijelite

Current track

Title

Artist