NOVE INVESTICIJE U RUGVICI

Piše: - 17.10.2019.

U Rugvicu stalno stižu novi investitori. Načelnik Mato Čičak jučer je održao čak dva sastanka s investitorima, prvo iz grupe RALU, a zatim i s delegacijom iz daleke Kine. Nakon sastanka s predstavnicima RALU grupe načelnik općine je rekao da ova velika tvrtka kreće s proširenjem proizvodnih kapaciteta. U Rugvicu bi trebale doći 4 tvrtke koje bi sklapale dijelove za auto industriju. Investicija je vrijedna preko 100 milijuna eura. Realizacija je najavljena u 4 faze a svaka od faza je 2,5 puta veća od trenutne površine RALU-a.

Investitori iz Kine došli su pogledati 40 tisuća kvadrata općinskog zemljišta, za koje su zainteresirani i na kojoj bi također gradili proizvodne pogone. No, tu je načelnik općine još oprezan, jer Kinezi tek trebaju procijeniti sve prednosti Rugvice, kao potencijalne lokacije buduće investicije.

Svoje kapacite želi povećati i KFK, sa svojom investicjom uskoro kreće i Bajkomnt, kaže načelnik Mato Čičak i zaključuje da bi sve to moglo značiti kako će Rugvica iduće godine biti veliko gradilište.

Podijelite

Current track

Title

Artist