Solarov – Valcer

Piše: - 21.10.2019.

Jedan, dva i rock ‘n ‘ roll – poslušajte singl u kojem je pop rock trojka spojila naizgled nespojivo! U isto vrijeme klasično i nesvakidašnje, raskošno i sirovo, razigrano i čvrsto, sve se to ispreplelo u novoj pjesmi “Valcer” kojom Solarov izlazi iz okvira tipične rock ‘n’ roll trojke.

“Željeli smo se zaigrati s atipičnim ritmom i formom kompozicije za jednu rock ‘n’ roll trojku. Logičan izbor je pao na jedan raskošni i dinamični valcer odsviran sirovo i čvrsto, kako i priliči ogoljenoj postavi bubnja, basa i gitare. Namjerno smo se zadržali unutar ova tri instrumenta, a sviračkim i vokalnim dionicama smo sloj po sloj gradili valcer onako kako ga mi čujemo i zamišljamo. Na kraju smo se rastegli od šlagera do progresive ne žrtvujući pjesmu pred mogućnostima koje su vukle u neke previše sviračke vode.”

Pjesmu “Valcer”, koju predstavljaju pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, napisali su Ivan Pelivanović – Pele (vokal/gitara), Marko Radić (vokal/bass) i Sven Stažić (vokal/bubanj) te ju snimili u suradnji s producentom Ivanom Havidićem.

Podijelite

Current track

Title

Artist