Dugo Selo: Održana 2. sjednica Turističkog vijeća

Piše: - 23.10.2019.

Turistička zajednica Grada Dugog Sela je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 264.328,85 kuna prihoda koji se sastoje od članarina u iznosu od 204.526,34 kn, boravišne pristojbe 8.940,44 kn, donacije Erste Banke 50.000,00 kn te kamate i kotizacije za štandove 562,07 kn.

Rashodi u istom razdoblju iznose 163.465,70 kn što znači da je u prvih devet mjeseci ostvarena pozitivna razlika prihoda i rashoda u iznosu od 100.863,15 kn, izvijestila je Zvjezdana Budor Klarić na danas održanoj sjednici Turističkog vijeća Grada Dugog Sela te dodala kako je Turistička zajednica na održavanju manifestacija uštedjela 50.000,00 kn.

A dosad su održane sljedeće manifestacije: Vincekovo, Fašnik, Uskrsno bojenje jaja, Sajam cvijeća, Izložba vina, te prvi dio Dugoselskih jeseni. Uz to Turistička zajednica sufinancirala je i neplanirane manifestacije poput Sladolednog dana, a utrošena su sredstva i za promociju Grada.

-Iz ovog izvješća je vidljivo da štedimo gdje god možemo i da se ne razbacujemo novcima.- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian, ujedno i predsjednik Turističkog vijeća.

-Nakon što je prvim rebalansom proračuna iznos planiranih sredstava za organizaciju Martinja smanjen za 50.000,00 kn, drugim je rebalansom ponovno vraćen za isti iznos na 150.000,00 kn. – pojasnila je Budor Klarić.

Što se tiče programa i financijskog plana Turističke zajednice za iduću godinu unijete su neke izmjene. U program je ušla nova manifestacija Sladoledni dan, sredstva su planirana za organizaciju 10. Martinskog polumaratona, a Turistička zajednica će po prvi put sufinancirati Motorijadu u organizaciji Moto kluba Dugo Selo kao i izložbu pasa Kinološkog društva Dugo Selo.

A u planu je i zapošljavanje stručne osobe, odnosno direktora Turističke zajednice, što je, kako kažu u Turističkoj zajednici, prijeko potrebno.

-Mi smo jedini grad u Zagrebačkoj županiji koji nema direktora i to moramo promijeniti.- poručila je Budor Klarić  s čime se složio i predsjednik vijeća gradonačelnik Panian.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

PREDHODNA OBJAVA

ZASADI SVOJE DRVO


Thumbnail
Current track

Title

Artist