AKTUALNI SAT 21. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA DUGOG SELA

Piše: - 24.10.2019.

Jedna od kraćih ako ne i najkraća sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu sa svega 4 točke dnevnog reda, pretvorila se u sjednicu s najdužim aktualnim satom uz puno prepucavanja, neugodnih situacija i razmirica. Na aktualcu koji je trajao skoro dva sata glavne teme bile su zelinsko smeće koje se dovozi u Andrilovec, što je prvi potaknuo vijećnik Željko Remenar. U Andrilovcu su pokrenuli peticiju protiv dovoza smeća koju je potpisalo 130 mještana, a na sjednici ju je potpisao i gradonačelnik Nenad Panian koji je ponovio kako s dovoženjem smeća nema ništa te kako je to odluka Ministarstva energetike izaštite okoliša.

Fokus je potom prebačen na tiskano izdanje Dugoselske kronike u kojem je došlo do greške zbog čega nisu obavljene liste Drugog sela, te na reviziju u Dukom plinu, odnosno negodovanje vijećnice Renate Jelečki koja je još na prošloj sjednici tražila da joj se dostavi nalaz revizije, a koji još uvijek nije dobila. Upravo je tu najviše zaiskrilo i to između zamjenice gradonačelnika Jasminke Kokot Bambić i predsjednika vijeća Darjana Budimira. Zamjenica je odgovorila kako je nalaz poslala stručnim službama te da je dalje na njima bilo da to proslijede vijećnicima. Predsjednik vijeća je potvrdio da je mailom dobio nalaz na kojem je pisalo strogo povjerljivo. Nakon kratkog prepucavanja, gradonačelnik Nenad Panian i zamjenica napustili su sjednicu.

Vijećnik Ivan Gereci ponovno se dotaknuo bojenja pješačkih prijelaza kao i novouređenog prostora ispred POU-a gdje su počele propadati ploče, hoće li se dodatno osvijetliti zebre i kako će se financirati pmoćno igralište NK Dugo Selo, zanimalo je vijećnicu Ivanu Krišto, otvaranje podružnice SUVAG-a u Dugom Selu kao i liste grupe birača za predstojeće izbore zanimali su vijećnicu Vedranu Dragičević Borovec, dok je Sinišu Kjajića zanimalo što je izvršna vlast radila u Kini, na što će dobiti pisani odgovor jer su gradonačelnik i zamjenica koji su bili u Kini netom prije napustili sjednicu. Svoja pitanja postavilo još nekoliko vijećnika a snimku  aktualnog sata možete poslušati i pogledati ili na facebook stranici ili u podcastu na web stranici zabavni.hr

Nakon  aktualnog sata, vijećnici su donijeli odluku o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici u kampu koji se nalaze na području Grada. Iznos paušala je 150 kuna a odnosi se samo na fizičke osobe. Ovim iznosom paušalnog poreza od 150 kuna po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu želi se ohrabriti potencijalne privatne iznajmljivače na području Grada da legaliziraju svoje poslovanje i posluju sukladno zakonskim odredbama, rekao je pročelnik za gospodarstvo i financije Dean Dragičević obrazlažući odluku koju su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Potom je jednoglasno prihvaćen zaključak o dodjeli javnih priznanja Grada za 2019. godinu.

Aktualni sat: prvi dio


Drugi dio

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist