POZIV NA IZBORE ZA VMO

Piše: - 25.10.2019.

Gradsko izborno povjerenstvo sve je pripremilo za nedjeljnje izbore za Vijeća mjesnih odbora u Dugom Selu. U 14 mjesnih odbora prijavljeno je ukupno 27 lista. Koalicija HDZ, MB 365 Stranka rada i solidarnosti i Nezavisna lista Stjepana Kožića svoje kandidate ima u svih 14 mjesnih odbora. U Lukarišću i Velikoj Ostrni liste ima Hrvatska demokršćanska stranka, a na izborima će sudjelovati i 11 lista grupa birača takozvanih nezavisnih lista. Dvije liste prijavila je građanska inicijatova Drugo Selo. Svoje stranačke liste nisu ponunudili ni SDP ni HNS, no njihovi članovi nalaze se na nezavisnim listama. Samo u jednom mjesnom odboru birači će birati između 3 liste, a u dva mjesna odbora kandidirana je samo jedna lista.
Odaziv birača na prošle izbore bio je vrlo slab, upravo zbog toga svi sudionici izbornog procesa naglašavaju važnost rada mjesnih odbora i pozivaju izbore u nedjelju
od 7 do 19 sati.
Gradonačelnik Nenad Panian pri tome ističe: Izbori su stvar slobode građana, devedesete smo dobili tu slobodu, koju koristimo kako na kojim izborima. Za mjesne odbore podijela u politici, na lijeve i desne ne bi trebalo biti, trebalo bi birati ljude koji su se dokazali u svojoj sredini, koji žele boljitak svojih sredina. I to tako da rješavaju probleme u svojim sredinama kroz kvalitetnu komunikaciju s izvršnom vlašću. Zbog toga pozivam da građani izađu u nedjelju na izbore i izaberu one koji će najbolje predstavljati svoj mjesni odbor.

Na izbore poziva i Predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela Darjan Budimir, koji kaže: Kao predsjedniku GV-a drago mi je da se održavaju izbori za vijeća mjesnih odbora, njihova uloga u lokalnoj samoupravi jako je važna. Drago mi je što se veliki broj ljudi uključio u izborni proces, ali je isto tako bitno da se sada uključe i ostali građani i daju podršku najboljim kandidatima i naravno da kasnije kontroliraju njihov rad i prijavljuju ju svoje potrebe i probleme. Stoga izdvojite nekoliko minuta u nedjelju i izađite na izbore.

Podjećamo, u 12 mjesnih odbora u nedjelju će biti otvoreno po jedno biračko mjesto, u Dugom Selu – centar otvoraju se 4 biračka mjesta a u Dugom Selu – istok dva biračka mjesta. U subotu i nedjelju, do završetka izbora, nastupa izborna šutnja, no činjenica je da kandidati ni u vrijeme izborne promidžbe nisu bili glasni.
Detaljnije informacije o izborima možete pronaći na službenim stranicama Grada Dugog Sela.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist