PRESICA POBJEDNIKA

Piše: - 30.10.2019.

Predsjednik GO HDZ Darjan Budimir, predsjednik BM stranke rada i solidarnosti Pavo Vukelić i predsjednik NL Stjepana Kožića održali su danas press konferenciju. Novinarima se pripremljenim priopćenjem, koje donosimo u cijelosti, obratio predsjednik GO HDZ Darjan Budimir, dok su Pavo Vukelić i Željko Horvatiček samo izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i pozvali na aktivniji rad članove izabranih vijeća.

U nedjelju su održani izbori za članove Vijeća Mjesnih odbora u Gradu Dugom Selu. Na tu temu mi, koalicija stranaka GO HDZ Dugo Selo, BM365 Stranka rada i solidarnosti, Stjepan Kožić NL, sazvali smo ovu konferenciju za medije.

Na početku želim se zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su svoj glas dali našoj listi, te čestitam svim izabranim kandidatima.

Izbori su pokazali apsolutnu dominaciju HDZ-a i partnera, pobjedili smo u velikoj većini mjesnih odbora, u Kopčevcu, Puhovu, Dugom Selu-Zapad, Andrilovcu, Kozinščaku, Dugom Selu-Istok, Maloj Ostrni, Velikoj Ostrni, Lukarišću, Dugom Selu-Centar, u Donjem Dvorišću izjednačeni, osvojili smo najviše mandata i dobili najviše glasova, odnosno u svim aspektima ostvarili jednu od najvećih pobjeda u Dugom Selu.

OVI IZBORI POKAZALI SU KLJUČNU STVAR, DA EKSPERIMENT AMATERSKOG I VOLONTERSKOG VOĐENJA GRADA NIJE USPIO

Grad se mora voditi profesionalno i odgovorno i upravo će to biti naša platforma za slijedeće lokalne izbore.

Naša lista jedina imala je kandidate u svim mjesnim odborima, s jasnim programom i projektima i sretan sam da su građani to prepoznali.

Izbori su anketa svih anketa i pokazali u veliki uzlazni trend HDZ-a i partnera. Našu dobru suradnju u Gradskom vijeću Grada Dugog Sela s BM365 u kojem imamo većinu i zajednički klub vijećnika, nastavili smo zajedničkim izlaskom na ove izbore. Koaliciju smo dodatno proširili i na stranku Stjepan Kožić NL, stranku župana Zagrebačke županije gosp. Stjepana Kožića.

Građani su također prepoznali važnost projekata za koje se zalažemo u Gradskom vijeću, prije svega mislim na izgradnju 3. osnovne škole, izgradnju nogostupa u svim naseljima, razvoj poduzetničke zone, ulaganje u vrtiće, obrazovanje, besplatne udžbenik, te smo stalna brana od nezakonitog postupanja gradonačelnika, rastrošnosti, nenamjenskog trošenja i krivih prioriteta.

Manifestacije su važne, ali očito i građani misle da se s tim pretjeruje i da silno trošenje proračunskih novaca na medije nije potrebno Gradu.

Svi kapitalni projekti rezultat su rada prošlih vlasti i prošlih gradonačelnika, izgradnja kanalizacije, rekonstrukcija vodovoda, energetske obnove i uređenja zgrade Glazbene škole i gradske uprave, reciklažno dvorište, Omladinska ulica u Ostrni…

Velika pomoć Gradu su odlični rezultati Vlade RH koji se očituju u brojnim natječajima i projektima financiranim sredstvima EU, te porezna reforma koja će Gradu Dugom Selu u ove 4 godine mandata osigurati dodatnih 30 milijuna kuna. Ogroman novac, ali se u ove dvije i pol godine s tim nije napravilo ništa značajno.

Građani su na ovim izborima jasno poručili da nisu zadovoljni gradonačelnikovim vođenjem Grada, da se Grad presporo razvija, da prioriteti nisu dobro postavljeni, te da žele promjene.

Dobra vijest je da je Grad Dugo Selo i dalje u vrhu po prirodnom priraštaju, da se grade stanovi, ali nažalost ne vodi se briga o adekvatnom komunalnom razvoju i sadržajima bitnim za mlade obitelji, posebno smještajem djece u vrtićima.

Našim građanima obećali smo da će se njihov glas u mjesnim odborima čuti i želimo im poručiti da im njihovi izabrani kandidati stoje na raspolaganju.

Već od ovog tjedna sve prijedloge i potrebe možete slati na e-mail adresu hdz.dugoselo@gmail.com i svi vaši prijedlozi sigurno će doći do članova mjesnih odbora i do Gradskog vijeća.

Darjan Budimir, mag.iur.

predsjednik GO HDZ-a Dugo Selo

 

Podijelite

Current track

Title

Artist