VIJENCI I SVIJEĆE

Piše: - 31.10.2019.

Povodom blagdana Svih svetih izaslanstvo grada Dugog Sela: gradonačelnik Nenad Panian i zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac, predsjednik  Gradskog vijeća Darjan Budimir i potpredsjednik Ivan Šajković položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. Počast poginulim braniteljima odala je i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja, braniteljske udruge: HVIDR-a i Hrvatski vitezovi, predstavnici policije te izaslanstva HDZ-a, stranke Milan Bandić 365 i Nezavisne liste Stjepana Kožića.
Gradonačelnik Nenad Panian reako je da se danas trebamo  prisjetiti branitelja koji su dali najviše za svoju domovinu, svoje živote,  civila poginulih u Domovinskom ratu i branitelja umrlih nakon  rata.
Izaslanstvo grada i Gradskog vijeća, Nenad Panian, Nikola Tominac, Darjan Budimir i Ivan Šajković zapalili su svijeće i kod velikog križa na Novom groblju, a nakon toga i na grobove Željka Ivaničeka i Milivoja Obada.

Jutros su vijenci položeni i na spomenik braniteljima na groblju u Jalševcu Nartskom. Vijence su položili, u ime općine, načelnik Mato Čičak, zamjenik načelnika Nenad Jakšić i predsjednica vijeća Ana Munić. Vijence su položile: Udruga roditelja i supruga poginulih branitelja, Udruga Hrvatskih vitezova Rugvica i Udruga branitelja i invalida domovinskog rata Rugvica. Prvi put, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice i braniteljskih udruga položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu.

Svijeće je u Rugvici zapalilo i izaslanstva GO HDZ Dugo Selo i stranke MB365.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist