DETOUR “Slike o našim danima”

Piše: - 04.11.2019.

Perjanice domaće mainstream pop scene, grupa Detour za jesenje, kišne dane nude nam predivnu, sjetnu, nostalgičnu glazbenu priču.

“Slike o našim danima” sedmi je po redu singl s još uvijek aktualnog petog studijskog album “Tourdetour” za kojeg autor Nenad Borgudan govori: “Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je donio zaista predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namjerno je ostavljena upravo ova pjesma koja govori o prolaznosti života, tzv. “circle of life”, svojevrsni vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena kojih se rado prisjećamo. Pjesma je već duže vrijeme bila napisana, nadam se da sam uspio u naumu dočarati jedan uhvaćeni poseban trenutak kojeg svi doživimo barem jednom u svom životu.”

Režiju video broja potpisuje mladi, talentirani Dinko Šimac koji je s Detourom surađivao i na njihovom zadnjem singlu “Ima i nema”. Vjerujemo kako će se o ovom spotu dugo govoriti jer je redatelj vrlo originalno stvorio jedan video zapisa nelinearnih faza života i uspomena dočaravši djetinjstvo, mladost i starost svih članova benda.

Vrlo inovativno i originalno, pa čak možemo slobodno reći i revolucionarno korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam redatelj govori:

“Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je impresivno realistične rezultate koje u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme “Slike o našim danima” savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda.”

“Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje fotografije nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda “naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme” kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj “staroj” varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme.”

Pogledajmo….

Podijelite

Current track

Title

Artist