Dugo Selo: Otvorena tradicionalna izložba skulptura

Piše: - 07.11.2019.

Četrnaest skulptura izrađenih od keramike nastalih na 19. Susretu likovnih umjetnika Zagrebačke županije izloženo je jučer u prostoru bivšeg Martinusa u Dugom Selu. Skulpture su osim akademskih kipara, izradili i slikari, te umjetnici koji se bave drugim tehnikama iz raznih krajeva Zagrebačke županije, ali i s dugoselskog područja, to su: Silvio Balija, Maša Barišić, Barbara Biđin, Ivan Čačić, Jasna Galovec, Martina Gracin, Vesna Majstorović, Iva Milinković, Helena Ohnjec, Ivo Ostojić, Robert Samardžić, Irena Škrinjar, Šimun Tolić i Tomislav Tomić.

-Posebnost 19. Susreta likovnih umjetnika bila je ta što nismo odredili temu, no radovi su inspirirani dugoselskim motivima – rekla je organizatorica izložbe Nadica Kozić iz Pučkog otvorenog učilišta te dodala kako je u glavnoj ulozi tehnika. -Keramiku kao likovnu tehniku smatramo kraljicom u likovnom stvaranju i smatramo da se putem nje može izraziti svaki umjetnik, i bojom i oblikom – rekla je Kozić.

Osvrt na radove dao je profesor povijesti umjetnosti Vanja Babić dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac.

Izložbu skulptura, kao i Susret županijskih umjetnika tradicionalno uoči Martinja organizira Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

PREDHODNA OBJAVA

ETIKA I MEDIJI


Thumbnail
Current track

Title

Artist