Pojačan nadzor prometa u dane Martinja

Piše: - 07.11.2019.

U prvih 10 mjeseci 2019. godine na području PP Dugo Selo ukupno se dogodilo 127 prometnih nesreća odnosno za 2 ili 1,6% više nego u istom periodu 2018. godine. Smrtno je stradao jedan sudionik, isto kao i prethodne godine. Ukupno je ozlijeđeno 68 sudionika, odnosno za 9 ili 15,25% više nego prethodne godine  kada je bilo 59 ozlijeđenih, teško ozlijeđenih je bilo 13, a prethodne godine 16, odnosno za 3 ili 18,75% manje, lakše ozlijeđenih 55, a prethodne godine 43, odnosno za 12 ili 27,91% više, izvijestili su iz policije.

Najčešći uzrok nesreća s najtežim posljedicama je brzina, koja je vrlo često vezana uz vožnju s nedopuštenom koncentracijom alkohola.

Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom  na činjenicu da  u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine slavimo Dan Svetog Martina – „Martinje“ kada postoji rizik da će određeni dio vozača koji su konzumirali alkohol upravljati vozilom, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, pa tako i službenici PP Dugo Selo će od petka do utorka, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja, najavili su u policiji.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Ujedno, tih će datuma i tijekom dana policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist