Dugo Selo: Svečana sjednica povodom Dana grada

Piše: - 11.11.2019.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Dugo Selo je obilježilo Dan grada. Predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir u svom je govoru istaknuo kako su prošle 22 godine od dobivanja statusa grada i kako s tim godinama raste i broj stanovnika koji danas iznosi oko 20 tisuća stanovnika. Osvrnuo se na realizirane projekte pritom zahvalivši bivšim gradonačelnicima koji su ih pokrenuli. Dodao je kako je Gradu potrebno još mnogo projekata i ulaganja, te na kraju zahvalio dobitnicima nagrada.

Nakon filma u kojem su nabrojeni najvažniji gradski projekti, te dio aktivnosti gradskih udruga i ustanova, goste je pozdravio gradonačelnik Nenad Panian. Posebno se zahvalio izaslanstvu francuskog Saint Quentana, koje je u posjeti Dugom Selu. Zahvalio se svima koji sudjeluju u realizaciji gradskih projekata, te pozvao na zajedništvo u interesu građana.

Zajedništvo u Dugom Selu očekuje i premjer Andrej Plenković, poručio je njegov izaslanik i izaslanik Predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Mato Čičak.

Izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića,  Nadica Žužak uz čestitku povodom Dana grada naglasila je da često dolazi u Dugo Selo gdje susreče drage i dobre ljude.

Lijepe pozdrave skupu u ime izaslanstva iz Francuske uputio je Jean Mary Gondry.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade i zahvalnice Grada te nagrada za životno djelo koju je dobio Zlatko Lasan, doživotni počasni predsjednik Zajednice športskih udruga.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su vokalni ansambl Duga i tamburaški orkestar Glazbene škole .

Detaljnije o svečanoj sjednici i ostalim događanjima povodom Martinja u Dugom Selu poslušajte u našim informativnim emisijama, a cijelu svečanu sjednicu možete pogledati i ovdje:

Podijelite

Current track

Title

Artist