UMRO JE ŽELJKO FUNTEK

Piše: - 13.11.2019.

Danas na blagdan zaštitnika župe sv. Brcka umro je načelnik općine Brckovljani Željko Funtek.

Tužnu vijest smo saznali brzo, odmah u ranim poslijepodnevnim satima, ali s objavom nismo žurili. Čekali smo, sve vjerujući da vijest nije točna, ali uzalud.

Ostavili smo u miru i tuzi, njegovu obitelj, rodbinu i prijatelje. I sve nas koji smo poznavali tog mirnog i dobrodušnog čovjeka. Čovjeka koji iza sebe, kao svoje djelo, ostavlja općinu Brckovljane – kao svoj životni projekt.

Nažalost, zbog svoje prerane smrti, ostao je nedosanjan san o vrtiću, društvenom domu s općinskom upravom i još niz malih i većih snova o kojima smo često razgovarali, pa i u našem programu.

Rođen 1962. od prvih lokalnih izbora 1993. stalno je u politici, izabran u vijeće, poglavarstvo, pa na funkciju načelnika, koju potrđuje na svim izborima. Ne znam ima li dugovječniji načelnik od njega u Hrvatskoj. A to ipak nešto znači.

Pìšem, želeći što duže izbjeći napisati: posljednji pozdrav, dragi Željko.

No kraj je došao, prebrzo, preteško, prebolno. Iako si se junački nosio sa svojom teškom bolešću i nikad nisi dozvolio da te preuzme u potpunosti – sve do danas.

Komemoracija za pokojnog načelnika održat će se u subotu 16. studenog u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Dugom Selu, dok će posljednji ispraćaj biti istog dana u 14 sati na mjesnom groblju u Brckovljanima.

Knjiga sućuti bit će otvorena u Gradskoj vijećnici u petak 15. studenog od 9 do 15 sati i u subotu od 8 do 11 sati.

Počivaj u miru, dragi Željko.

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist