DANI ŽALOSTI U OPĆINI BRCKOVLJANI

Piše: - 14.11.2019.

Općina Brckovljani zavijena je u crno, jučer 13. studenog, nakon teške bolesti preminuo je načelnik Željko Funtek.

Željko Funtek rođen je 11.03.1962. godine, a od 1993. godine kontinuirano je obavljao dužnost načelnika. Veći dio radnog vijeka bio je prisutan u politici, izabran u vijeće,  potom u poglavarstvo te na funkciju načelnika na kojoj je ostao sve do smrti.

U općinu danas stižu brojni građani kako bi djelatnicima izrazili sućut povodom prerane smrti načelnika Funteka, na čijem je radnom stolu zapaljena svijeća uz njegovu fotografiju s crnim florom.

Putem društvenih mreža, također stižu poruke sućuti obitelji, a uputili su ih i gradonačelnik Nenad Panian i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

-Gospodin Željko Funtek ostavio je dubok trag i u politici i u srcima svih nas. Bolest ga je uzela prerano. No, sve ono što je učinio za svoj kraj, obitelj ostat će zapisano – poručio je Panian.

-Dragi kolega načelniče i prijatelju, bila mi je iznimna čast surađivati s Tobom, a prije svega poznavati Te. Tvoju ljudsku veličinu nikad nećemo moći zaboraviti, a Tvoja djela ostat će zauvijek zapamćena – oprostio se Čičak.

Komemoracija za pokojnog načelnika održat će se u subotu u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Dugom Selu, dok će posljednji ispraćaj biti također u subotu u 14 sati na mjesnom groblju u Brckovljanima.

Knjiga sućuti bit će otvorena u Gradskoj vijećnici sutra od 9 do 15 sati i u subotu od 8 do 11 sati.

Zamjenik načelnika Stjepan Horvat danas i sutra proglasio je Danima žalosti u općini te pozvao sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatore javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti.

Na javnim zgradama diljem općine zastave su na pola koplja.

Podijelite

Current track

Title

Artist