NORAH JONES – I Forgot

Piše: - 15.11.2019.

Norah Jones nam je za kraj godine priredila iznenađenje u obliku novih singlova “I Forgot” i “Falling”. U njenom prepoznatljivom stilu, pjesme su obgrljene slojevima sjete i melankolije, a posebnu im energiju daje Rodrigo Amarante, s kojim je Jones ovom prilikom surađivala. Hrvatskoj su publici singlovi “I Forgot” i “Falling” dostupni u radijskom eteru putem Zabavnog radija.

Pjesmama “I Forgot” i “Falling” deveterostruka dobitnica nagrade Grammy nastavlja niz odlično prihvaćenih singlova poput “I’ll Be Gone”, “Take It Away” i “Wintertime”, na kojima je surađivala s imenima kao što su Mavis Staples, Tarriona Tank Ball i Jeff Tweedy. Impresivnom popisu suradnji ovim se singlovima pridružio brazilski kantautor Rodrigo Amarante (Los Hermanos, Little Joy), koji je uz Jones pjesme napisao i producirao. “I Forgot” i “Falling” objavljene su nekoliko dana nakon što je Norah gostovala u epizodi popularne televizijske emisije Sesame Street, koja je tada obilježila pet desetljeća postojanja.

Norah Jones postala je jedna od najhvaljenijih glazbenika početka 21. stoljeća nakon što je objavila debitantski album “Come Away With Me”, koji je do danas prodan u više od 11 milijuna primjeraka. Od tog su trenutka njenu karijeru obilježili brojni uspjesi, turneje te odobravanje publike i glazbenih kritičara. Glazbenica je u travnju ove godine objavila “Begin Again”, kolekciju sedam singlova. Izdanju je prethodio studijski album naziva “Day Breaks”, koji je Norah objavila 2016. godine i njime debitirala na drugom mjestu Billboard 200 ljestvice.

Norah je u posljednjih 12 mjeseci predstavila zanimljive glazbene projekte, a svakako vrijedi istaknuti i cover pjesme “The Grass Is Blues”, koji je u znak posvete legendarnoj Dolly Parton snimila zajedno s njenim alt-country projektom Puss N Boots. Popularna će glazbenica ovu godinu privesti kraju turnejom koju će održati u Južnoj Americi.

Podijelite

Current track

Title

Artist