Za dva tjedna počinje Advent u Zagrebu

Piše: - 15.11.2019.

Za dva tjedna, 30. studenog, započinje Advent u Zagrebu koji će trajati do 7. siječnja iduće godine. Ove godine glavne odrednice su Orašar i hrvatska baština, ekologija i održivost te pristupačnost za osobe s invaliditetom, a uz tradicionalne lokacije poput Trga bana Jelačića, Europskog trga, Zrinjevca, Ledenog parka s klizalištem i Strossmayerova trga, na kojima će se održavati koncerti, radionice i izložbe, svim posjetiteljima adventa na raspolaganju su nove lokacije s bogatim programima.

“Imat ćemo Filmski Advent na Tuškancu sa svakodnevnim projekcijama božićnih filmova u 11 i 17 sati, tu je Advent kod HNK koji će imati u potpunosti novu scenografiju i koncept, a još je jedna novost uređenje prolaza Oktogon”, najavila je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld, a tajna je uspjeha adventa da smo učili od boljih, nadovezao se gradonačelnik Milan Bandić. “Zagreb je učio od Beča, a sada Bečani dolaze u Zagreb”, kazao je.

Zagrebački advent najvažnije je turističko događanje u Gradu Zagrebu za vrijeme kojeg je prošle godine zabilježeno 122 780 dolazaka i 231 875 noćenja. Više informacija o zabavnim, kulturnim i gastronomskim događanjima u sklopu ove tradicionalne božićne manifestacije moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici www.adventzagreb.hr.

Izvor: www.adventzagreb.com

Izvor: www.adventzagreb.com

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist