Komemoracija i ispraćaj Željka Funteka

Piše: - 16.11.2019.

Uz najbliže članove obitelji: suprugu Jasminku kći Martinu, sina Tomislava, zeta Roberta, snahu Valentinu, unuka i drugih, održana je komemoricija Željku Funteku – prerano preminulom načelniku općine Brckovljani.

Nakon minute tišine od  preminulog načelnika Željka Funteka oprostili su se: njegov zamjenik Stjepan Horvat u ime općinskog vijeća, općinskih djelatnika i svih stanovnika Brckovljana, Branko Novačić u ime članova LD Fazan Topolje čiji je član bio, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj u ime načelnika i gradonačelnika susjednih gradova i općina, zamjenica župana Nadica Žužak u ime Zagrebačke županije i na kraju predsjednik HSS-a Krešo Beljak u ime Hrvatske seljačke stranke čiji je Željko bio član.

Svi su isticali izniman doprinos Željka Funteka razvoju Brckovljana, ali i njegove velike ljudske kvalitete: blagost, mirnoću,  pravednost, dosljednost, ali i odlučnost kada je to bilo potrebno.

Punih 25 godina, od 1994. do smrti 13. studenoga 2019. Željko Funtek bio je načelnik općine, izabran na 7 izbora i to je najbolji pokazatelj koliko su ga ljudi voljeli i poštivali.

Prije i nakon komemoracije dugačak je bio red onih koji su se upisali u knjigu žalosti i tako se oprostili od Željka Funteka, čija će prerana smrt ostaviti duboke i bolne tragove, ne samo obitelji nego cijeloj općini pa i široj zajednici. Između ostalih u knjigu žalosti upisao se i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

U 14 sati na posljednjem ispraćaju od Željka Funteka oprostio će se i predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Đuras.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist