Dan sjećanja u Zagrebu

Piše: - 17.11.2019.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koje se održava pod nazivom “I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar”, danas, 17. studenoga, dan uoči obljetnice, u 18:30, kod križanja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (kod spomenika dr. Franji Tuđmanu) palit će se svijeće u spomen na žrtvu grada Vukovara i Škabrnje. Tradicionalni program obilježavanja i ove godine organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Osim u Ulici grada Vukovara, paljenje svijeća i obilježavanje žrtve Vukovara i Škabrnje veterani danas, 17.studenoga organiziraju i u Vukovarskoj ulici u Donjoj Dubravi, nakon mise u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u 17 sati.


Stotine lampaša bit će zapaljeno i u Sesvetama, sutra, 18.studenoga.
Od 16:30, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Bistrička bb, člaanice Udruge Hrvatska žena Zagreb-Sesvete odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. Zajednička molitva bit će kod OŠ Luka u 17:30, a predvodit će ju vlč. Mario Migles.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist