PP Dugo Selo: Pogoršano stanje sigurnosti u prometu

Piše: - 20.11.2019.

Na području Policijske postaje Dugo Selo došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u odnosu na prethodnu godinu. Od 1. siječnja do 19. studenog ove godine dogodilo se ukupno 135 prometnih nesreća, koliko ih je bilo i prošle godine uz napomenu da do kraja ove godine imamo još mjesec i pol dana, izvijestili su iz policije.

Dvije prometne nesreće u ovoj godini imale su smrtni ishod dok je prošle godine poginula jedna osoba.

U 58 prometnih nesreće u kojima su ozlijeđene osobe, 12 sudionika zadobilo je teške tjelesne ozljede, a 60 lake. U prethodnoj godini u 44 prometne nesreće u kojima su ozlijeđene osobe 18 sudionika je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok ih je 57 lakše ozlijeđeno.

U ovoj godini dogodilo se i 75 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dok ih je tijekom 2018. godine bilo 90, navodi se u izvješću policije.

Sukladno navedenom u narednom periodu policijski službenici PP Dugo Selo će u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa pojačano vršiti nadzor prometa, a posebnu pozornost će usmjeriti na prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, pojas i mobitel), najavili su iz policije.

Napominju i da će do kraja ovog mjeseca kao i tijekom narednih mjeseci provoditi ciljane akcije usmjerene na zaštitu pješaka te drugih prekršaja o čemu će javnost biti obaviještena.

Ovom prilikom upozoravaju sve vozače motornih vozila ali i sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i pravila kako bi svojim poželjnim ponašanjem u cestovnom prometu smanjili broj prometnih nesreća osobito s najtežim posljedicama te kako bi se zaustavio već spomenuti negativan uzlazni trend pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist