U2 predstavio novu pjesmu

Piše: - 22.11.2019.

Legendarni U2 iznenadio je obožavatelje i predstavio novu pjesmu „Ahimsa“, koju je sastav posvetio skorašnjem prvom koncertu u Indiji. Na pjesmi je surađivao Grammyjem i Oscarom nagrađeni skladatelj i producent A. R. Rahman. Hrvatska publika pjesmu može slušati na Zabavnom !

Riječ ‘ahimsa’ na sanskrtu znači ‘nenasilje’, što je i poruka ove optimistične pjesme, koja slavi duhovnu raznolikost Indije. “Ahimsa zahjeva hrabrost i snagu, ne smije težiti korištenju oružja i zloupotrebljavanju moći. Mislim da je takav pristup potreban modernom svijetu i da je suradnja sa sastavom kao što je U2 jedinstven način da se pošalje tako bitna poruka”, izjavio je A. R. Rahman.

Važnost borbe protiv nepravde važna je i za pjevača utjecajnog rock sastava: “Oduvijek smo se zalagali za one koji su ugnjetavani. Moramo biti aktivno uključeni u proces demokracije kako bi se on mogao održati i na taj način pokazati drugima kako se osjećamo i do čega nam je najviše stalo. Poruka o nenasilju nikada nije bila važnija”, komentirao je Bono.

Pjesmu “Ahimsa” U2 su objavili mjesec dana prije njihovog prvog koncerta u Indiji, koji će se u sklopu The Joshua Tree turneje 15. prosinca održati u Mumbaiju

Podijelite

Current track

Title

Artist