Prihvaćen rebalans proračuna Grada Zagreba za 2019.

Piše: - 09.12.2019.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili rebalans proračuna za 2019. godinu, kojim se on povećava za 15 milijuna kuna, pa sada iznosi 8, 205 milijardi kuna, uz kritike oporbe da građani plaćaju sve više i više kako bi netko radio sve manje i manje. Za riječ u raspravi u ime klubova zastupnika redom su govorili Ilija Filipović, Saša Molan, Anka Mrak – Taritaš te Vladimir Ferdelji, dok su se u pojedinačnoj raspravi za riječ javili Matej Mišić, Mislav Herman, Tomislav Stojak, Stanko Kordić, Vladimir Andrić te Rada Borić.

Zatim je krenula maratonska rasprava o prijedlogu proračuna za 2020. Predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet nabrojio je sve amandmane koje su gradski zastupnici podnijeli na gradski proračun te je kazao kako je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio jedino amandmane Kluba zastupnika HDZ – a te Neovisnih za Hrvatsku.

Za govornicom su se od 15 do 19 i 30 izmjenjivali brojni zastupnici. Oporba se, standardno, nije slagala s proračunom, a posebno su ih “takli” prihvaćeni amandmani. Najviše kontroverze izazvao je amandman Brune Esih i Krešimira Kartela težak 6, 5 milijuna kuna, a koji se odnosi na stadion Maksimir. Nastavak sjednice zakazan je za sutra.

Podijelite

Current track

Title

Artist