MIRISI OGNJIŠĆA

Piše: - 16.12.2019.

Desetu godinu KUD Tančec uspješno je organizirao manifestaciju Mirisi ognjišća na kojoj se, ove godine, sa sedam prekrasno pripremljenih stolova predstavilo sedam rugvičkih udruga. Osim hrane i ljepote stola ocjenjivala su se i vina, a natjecalo se i u pečenju palačinki, rekla nam je predsjednica KUD-a Tančec Željka Baić.

Mato Čičak svima bi dao peticu, no konačnu odluku o najboljima izrekli su kuhari profesionalci Željko Kukučka, Miroslav Dolovčak i Rozalija Neralić.

Uz KUD Tančec, svoje stolove i specijalitete ponudili su i KUD Posavka, Udruga umirovljenika, Sindikat udruge umirovljenika, Lovačko društvo Fazan Svibje, KUD Hrvata BiH Rugvica te Savski lađari.

Najbolje palačinke spekli su Savski lađari, koji su bili i ukupni pobjednici „Mirisa ognjišća“, ispred KUD-a Tančec, ali je Tančec imao najljepši stol, ispred Savskih lađara, dok je treći u te dvije kategorije bio KUD Hrvata BiH.

Najbolji kukuruzni kruh pripremio je  Dario Dodig (Savki lađari), sarmu Dragica Petek (Udruga umirovljenika), makovnjaču Mara Pranjić (KUD Hrvata BiH), a najbolji pekmez  Anica Aličehajić (SUH). U ocjenjivanju vina vinara i vinogradara  prvo mjesto osvojio je Josip Smolić za graševinu kod vinara, a Miroslav Kovačević kod vinogradara također za graševinu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist