Sljeme i naši skijaši spremni za svjetski kup

Piše: - 30.12.2019.

Organizatori i naši skijaši najavili su danas prvu slalomsku utrku u novom desetljeću koja će prvog vikenda 2020. na zagrebačkom Sljemenu  okupiti najbolje slalomašice i slalomaše svijeta na Audi FIS Svjetskom skijaškom kupu „Snow Queen Trophy“. Utrka za žene održat će se u subotu, 4. siječnja, dok je utrka za muškarce na rasporedu u nedjelju, 5. siječnja 2020.

Staza je pripremljena i kako kaže Vedran Pavlek spava sve do ženske utrke. Na Sljemenu se očekuje  nastup osam domaćih natjecatelja – skijašica Ide Štimac i Leone Popović te skijaša Istoka Rodeša, Eliasa Kolege, Mateja Vidovića, Filipa Zubčića, Samuela Kolege i Leona Nikića. Ivica Kostelić kaže da je pitanje trenutka kada će se netko od naših skijaša popeti na pobjedničko postolje.

Naš trojac Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović svjesni su tih očekivanja, ali nisu opterečeni. Hoće li to biti na Sljemenoj ili nekoj od idučih utrka nije im važno, ali svakako i oni su si to postavili za cilj.   Uz atraktivan vikend termin, njihove ambicije,  dobra forma na početku sezone zasigurno će privući brojnu publiku na Sljeme.

Podijelite

Current track

Title

Artist