Za Brit Awards 2020 nominirani su

Piše: - 14.01.2020.

Foals i Coldplay nominirani za najbolje britanske grupe, Stormzy pokupio tri nominacije, Lizzo nominirana za najbolju internacionalnu glazbenicu, a Burna Boy za najboljeg internacionalnog glazbenika

Poznate su nominacije za jedno od najznačajnijih i najprestižnijih europskih glazbenih priznanja, Brit Awards 2020.

U kategoriji za najbolji album nominiran je reper Stormzy s novim izdanjem “Heavy Is The Head” koji je u kratkom roku dosegao zlatnu nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Upravo je Stormzy i prvi britanski reper koji je u posljednjih deset godina postigao tri #1 singla unutar 12 mjeseci, a nedavno se našao i u Top 40 Hrvatskog Airplay Radio Charta.

Stormzy je ujedno počašćen i nominacijom za najboljeg muškog britanskog izvođača, dok su u kategoriji za najbolju britansku glazbenicu nominirane Charli XCX i Mahalia.

Nominirani za najbolje britanske grupe su bendovi Foals i Coldplay koji su ove godine oduševili s aktualnim izdanjima “Everything Not Saved Will Be Lost Part 2” i “Everyday Life”.

U konkurenciji za najbolji britanski singl nominirane su pjesme “I Don’t Care” Eda Sheerana i Justina Biebera, “Ladbroke Grove” AJ Tracey i Stormzyjeva pjesma “Vossi Bop”.

U kategoriji za najbolju internacionalnu glazbenicu našla se Lizzo, a za najboljeg muškog internacionalog glazbenika nominiran je Burna Boy.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist