Proširuje se cesta kroz Hrebinec

Piše: - 15.01.2020.

Od prošlog tjedna kroz naselje Hrebinec u općini Brckovljani tijekom dana se otežano prometuje. Razlog tome su radovi na derutnoj cesti kroz naselje koja je postajala sve opasnija za one koji njome prolaze, a takvih je svakim danom sve više. Kako smo već ranije izvijestili, cesta je u županijskoj nadležnosti i trenutno se radi na njenom proširenju.

-U okviru redovitog održavanja izvode se radovi na proširenju lokalne ceste 31039. Radi se na proširenju tzv. kofera od kamenitog materijala kako bismo osigurali da kolnik bude širok barem 5 metara – kaže nam ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Landeka, s napomenom da će se cesta proširiti samo s jedne strane.

Nakon što se sve slegne slijedi druga faza radova, dugoočekivana rekonstrukcija ceste, odnosno njeno asfaltiranje u dužini od 1700 metara, što će, prema najavama ravnatelja ŽUC-a biti negdje na proljeće. A u rekonstrukciju će i jedan most.

Vrijednost radova koji se trenutno izvode, a koji bi trebali završiti kroz nekoliko dana, je 250 tisuća kuna, dok će cjelokupna rekonstrukcija koštati oko 1,5 milijuna kuna.

Osim nove proširene ceste, Hrebinec će, kako doznajemo iz Komunalnog gospodarstva Brckovljani, dobiti i nogostup.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist