ODLAZAK OLMA – SRETNO DANY

Piše: - 24.01.2020.

U Zračnoj luci Franjo Tuđman, španjolski reprezentativac i najbolji Dinamov igrač Dany Olmo  na odlasku u Njemačku zahvalio se svima na predivnih 5,5 godina u Zagrebu. Od prvog dana sam se osjetio dobrodošlim ovdje, kako su oni voljeli mene, tako sam i ja volio njih i igrače i navijače i klub.  Teško mi je, ali sam sretan što idem dalje, rekao je Olmo. Dodao je kako je siguran da će se “jedan dan vratiti”, što god pri tome mislio.

Dany Olmo, nogometni dragulj školovan u svjetski poznatoj Barceloninoj akademiji “La Masia”,  izbrušen u Maksimiru, odlazi u trenutno vodeći klub Bundeslige RB Leipzig ( čeka ga pregled i potpis ugovora). Stigao je u Zagreb kako bi ukazao velikoj Barceloni da griješi dajući prednost nekim drugima, a vjerujući od početka u svoje mogućnosti. Bila je to priča za naslovnice. Iz Dinama odlazi kao najbolji klupski igrač, reprezentativac Španjolske, igrač koji je s 21 godinom već ostvario dio svojih snova.

Nije ovdje u pitanju samo ples milijuna, nisu u pitanju njegovi maestralni potezi na terenu i golovi nego i njegovo ponašanje. Uvijek skroman, pristojan, bez i jednog krivog pogleda, Olmo je postao ljubimac i u momčadi i među navijačima, posebno među mladima. Koliko se vezao za Maksimirsku 128 najbolje svjedoče suze na rastanku sa suigračima.

Bio je veliki užitak gledati Dinamo u vrijeme Danija Olma i svako tko misli da Bjelica već ima njegova nasljednika teško griješi. Nema puno takvih igrača. On ima svoje mjesto u istoj rečenici s najvećim plavim legendama kao što su Mlinarić, Boban, Prosinečki, Modrić, Mandžukić. Siguran sam da će to pokazati vrijeme.  Bilo bi lijepo da za modre zaigra  barem još jednom, recimo u prijateljskom susretu s Lepzigom, pa da nakon par minuta samo zamijeni dres.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist