Vrlo uspješna godina iza Atletskog kluba Martin Dugo Selo

Piše: - 25.01.2020.

Iza Atletskog kluba Martin Dugo Selo još je jedna vrlo uspješna sezona. Kao najvažnije u protekloj godini na jučer održanoj godišnjoj skupštini kluba predsjednik kluba Vlado Šindler istaknuo je povratak Martinskog polumaratona. Nakon desetogodišnje stanke klub je organizirao 9. Martinski polumaraton koji je, prema riječima predsjednika kluba, nadišao  sva njegova očekivanja. Naime, sudjelovalo je 337 natjecatelja, među kojima je bilo preko 150 građana.

Što se tiče natjecanja, pohvalio je rezultate kluba koji je zauzeo visoko 6. mjesto u Hrvatskoj ligi/kupu u cestovnom trčanja. – Jedno mjesto niže nego što je to bilo godinu ranije, no treba imati na umu kako je 2019-te sudjelovalo preko 50 klubova koji su bili u puno jačem sastavu nego je to bilo 2018-te kada ih je sudjelovalo 30-ak – naglasio je Šindler.

Što se tiče pojedinačnog dijela natjecanja, i tu klub niže uspjehe. Tako su prošle godine trkači osvojili ukupno 46 medalja, i to 9 zlatnih 21 srebrnu i 16 brončanih.

Od važnih ostvarenja u protekloj godini valja spomenuti i Ljetnu ligu u kojoj su osim članova kluba sudjelovali i građani. – To smatram velikim uspjehom i poticaj za daljnju organizaciju takvih aktivnosti kako bismo ovaj sport što više približili građanima – istaknuo je Šindler.

Što se tiče planova za ovu godinu, članovi će se nastaviti natjecati u Hrvatskoj ligi kao i sudjelovati na raznim utrkama, a već su počele pripreme za jubilarni 10. Martinski polumaraton. Kao i prošle godine i ove će se organizirati Ljetna liga, ali u puno više kategorija.

Što se tiče broja članova, Atletski klub Martin Dugo Selo bilježi povećanja i sada broji 37 članova.

Uz brojne članove kluba, skupštini je nazočio i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist