PROMJENA SEMAFORSKE REGULACIJE PROMETA NA ROTORU

Piše: - 27.01.2020.

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba ni 48 sati nakon otvaranja prve faze rotora napravio je promjene u prometnoj regulaciji. U priopćenju pročelnika Dinka Bilića ističe se kako su određena čekanja u zoni obuhvata rotora rezultat  promjena prometnih tokova koje su se u posljednjih godinu dana dogodile u zoni obuhvata (promijenjene navike kretanja vozila zbog privremene regulacije prometa).

Terenskim promatranjem u jutarnjem vršnom opterećenju utvrđeno je da većina vozila za lijeva skretanja koristi isključivo lijevi prometni trak, dok je propusna moć desne prometne trake neiskorištena.

Zbog toga su već danas obavljene neke promjene prije svega u preprogamiranju semaforskog programa koji bi trebao u jutarnjim satima povećati propusnu moć zapadnom privozu za čak 34 %  a na isti način povećati će se propusna moć sjevernog privoza za 17 %  (povratak iz Grada prema Novom Zagrebu i Remetincu) te zapadnog privoza za 11 %.

Gradski ured ističe da Europska praksa za ovako složene projekte zahtijeva vrijeme prilagodbe i podešavanja svih prometnih parametara u vremenu od 30 do 60 dana. Tako će se i u ovom slučaju vrijeme do završetka radova iskoristit  za podešavanja i vrijeme prilagodbe i učenja svih sudionika u prometu Grada Zagreba, a to znači do početka svibnja ove godine.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist