POČELA NADOGRADNJA ŠKOLE U NOVOM JELKOVCU

Piše: - 28.01.2020.

Prigodnim programom učenika obilježen je početak radova na proširenju Osnovne škole Jelkovec.

Škola koja je s odgojnim procesom počela 1. rujna 2009. godine, u 26 razreda imala je upisana 543 učenika. Danas u 45 razreda sjedi 1080 osnovnoškolaca.

Nadogradnjom će dobiti četiri nove skupne sobe razredne nastave za produženi boravak na prvom katu, četiri specijalizirana praktikuma predmetne nastave na drugom katu te ostale prostore potrebne za funkcioniranje nastave: kabinete, spremišta i sanitarne čvorove, itd.

Najavljujući radove, gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se i na nastanak, kako je rekao, grada u gradu Jelkovec Cityja.

„Prošlo je 11 godina otkad smo ovdje otvorili OŠ Jelkovec te u istom danu podijelili 900 ključeva za stanove u koje su se uselile obitelji slabijeg imovinskog stanja. Zahvaljujući tome dobili smo naselje s 2 714 stanova s 12 500 stanovnika. Danas bi to mogli bez oklijevanja nazvati grad u gradu odnosno Jelkovec City. U njemu danas, uz ulaganje 22 miliona kuna, nadograđujemo OŠ Jelkovec koja će dobiti novog 1 250 metara četvornih korisnog radnog prostora koji će niknuti iznad športske dvorane.“

Ravnateljica Osnovne škole Jelkovec Renata Flajhar sretna je što će se nakon završetka radova uz osam novih učionica, kabineta, spremišta nastava napokon održavati na jednome mjestu.

“Konačno ćemo od naredne školske godine moći imati nastavu na jednom mjestu. S osam novih učionica vratit ćemo u našu školu učenike koji sada nastavu pohađaju u zgradi srednje škole.“

Otvorenju radova uz brojne goste, nazočio je i izaslanik vlade RH i izaslanik predsjednika gradske skupštine Davor Filipović koji je tom prilikom kazao: „2009. smo krenuli u pravome smjeru, a danas smo se okupili kako bismo potvrdili da u istome smjeru nastavljamo! Ne sumnjam da će sa školskim i sportskim uspjesima djeca nastaviti i u 2020./2021.”, rekao je Filipović.

Ukupna vrijednost radova je 22 i pol milijuna kuna, a rok za završetak radova je 8 mjeseci, odnosno do rujna i početka nove školske godine. Radove će izvoditi tvrtka Radnik iz Križevaca, a organizaciju poslova vodit će Zagrebačka stanogradnja.

 

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist