“Getfit4free” – besplatno vježbanje za građane od 35 do 65 godina

Piše: - 29.01.2020.

Zagrepčani u dobi od 35 do 65 godina od sutra se mogu prijaviti na sudjelovanje u projektu “Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost – Getfit4free”, u sklopu kojeg će besplatno tri mjeseca moći ići na nordijsko hodanje ili fitness, uz stručno vodstvo i individualiziran pristup. Prema rezultatima Europske zdravstvene ankete provedene u Hrvatskoj, oko 45 posto muškaraca i 30 posto žena imaju prekomjernu tjelesnu masu, a čak 64 posto građana ne sudjeluje u rekreativnom tjelesnom vježbanju. Zbog tih poraznih statistika Grad Zagreb i Kineziološki fakultet pokrenuli su Getfit4free projekt, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Cilj je projekta putem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u sklopu programa nordijskog hodanja i fitness programa vježbanja (kružni i kardio programi) učinkovito poništiti negativne posljedice tjelesne neaktivnosti i sjedilačkog načina života radne populacije, kazao je njegov voditelj Damir Knjaz.

“Temeljem velikog broja istraživanja može se zaključiti kako tjelesna neaktivnost dovodi do zdravstvenih problema koji se očituju u lokomotornom, kardiovaskularnom i respiracijskom sustavu. Ovim ćemo projektom mijenjati loše navike naših građana pod stručnim vodstvom”, izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da se uključe u projekt radi sebe i vlastitog zdravlja.

Podijelite

Current track

Title

Artist