NOĆ MUZEJA U SESVETAMA

Piše: - 30.01.2020.

Sesvetski Muzej Prigorja redovito sudjeluje u obilježavanju Noći muzeja od 2010. godine. Ravnateljica Morena Želja Želle u našem programu naglasila je da su ovogodišnju manifestaciju pripremili raznovrsne programe: muzejske igre, izložbe, predstavljanje kalendara za 2020. godinu, predavanje i razgovor.
Od 18 sati do ponoći očekuju vas muzejske igre RAZGOVOR S FOTOGRAFIJAMA IVE KIRINA, “GDJE SE KRIJE KLJUČ MUZEJA PRIGORJA? i PAMTILICA MUZEJA PRIGORJA.

Muzej će predstaviti najstariju poznatu grobnicu na području Grada Zagreba staru otprilike 3500 godina,a otkrivenu prije 40 godina u selu Moravče. Detalje o tom otkriću čuti ćete od dr. sc. Vladimira Sokola koji je vodio je arheološka istraživanja i živa je riznica znanja o prapovijesnoj i povijesnoj baštini ovog prigorskog naselja.

SNIMIO: IVO KIRIN izložba je prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina (1911-1956)koji je fotografskom kamerom zabilježio je različite segmente društvenog života od kraja dvadesetih do sredine četrdesetih godina 20. stoljeća i predstavlja vrijedan i autentičan povijesni dokument međuratnih Sesveta. Uz izložbu Muzej Prigorja predstavlja i kalendar za 2020. godinu sa fotografijama Ive Kirina, dok će predavanje o fotografiji tog vremena održati povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Branka Hlevnjak.

Svoje programe u Noći muzeja ponuditi će i Narodno sveučilište Sesvete.  U galeriji Oblok Knjižnice Sesvete  od 25. siječnja do 15. veljače može se razgledati izložba  ART BITE YAYA poznate glazbenice i umjetnice Jadranke Ivaniš – Yaye , a u petak u sklopu programa Noći Muzeja svestrana umjetnica će  održati radionicu za  krativno oblikovanje nakita.  Početak je u 18 sati.  U besplatnom glazbenom programu nastupaju Matija Meštrović – klavir i Borna Šercar udaraljke

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist