Predsjednica odlikovala dugoselskog skladatelja Darija Cebića

Piše: - 04.02.2020.

Skladatelj, glazboslov, dirigent, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti ravnatelj Glazbene škole Dugo Selo Dario Cebić, nakon niza svjetskih priznanja, u svoju zbirku spremit će još jedno posebno. Radi se o visokom državnom odlikovanju Red hrvatskog pletera koje mu je na današnjoj svečanosti na Pantovčaku uručila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je danas odlikovanja uručila, znanstvenicima, umjetnicima, sportašima, vjerskim dostojanstvenicima i humanitarcima.

Red hrvatskog pletera je odlikovanje Republike Hrvatske koje se dodjeljuje  hrvatskim i stranim državljanima za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Osim njemu osobno, ovo je veliko priznanje i za sve njegove učenike, suradnike ali i za Grad Dugo Selo u kojem Cebić neumorno radi na promociji  kulture, odgoju i školovanju mladih glazbenika.

 

Iskrene čestitke i bravo profesore posebno jer, prateći Vaš rad od samog početka, znamo koliko je bilo teško rušiti brojne predrasude i nerazumjevanja.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist