USKORO REKONSTRUKCIJA RASKRIŽJA U SOBLINCU

Piše: - 04.02.2020.

Konačno u rekonstrukciju kreće raskrižje Prepuštovečka-Šašinovečka-Soblinečka u Soblincu.

Radovi bi trebali započeti 1.ožujka, a završiti do 1.srpnja. Obzirom da nadležne Hrvatske ceste ne dozvoljavaju bilo kakve značajnije radove u vrijeme turističke sezone i kako bi izvođač radova mogao ispoštovati taj rok, raskrižje će se u potpunosti zatvoriti za sav promet, što i ne bi bio velik problem da postoje adekvatni obilazni pravci.

I dok će se za promet osobnih i teretnih vozila iznaći neko rješenje i obilazni pravci, lokalni javni prijevoz imat će velikih problema održati linije i dovoziti djecu u školu, a da pritom ne prelaze gradilište.

Upravo to pitanje, kako uskladiti radove i javni prijevoz bila je tema radnog sastanka prometnih stručnjaka, izvođača radova i investitora, a nazočili su i prometni stručnjaci iz Grada, predstavnik prometne policije, ZET – a i lokalne samouprave.

Čini se da će rješenje biti u odvijanju radova u tri faze, a stručnjaci će u idućih tjedan dana dogovoriti hoće li kroz gradilište moći prometovati isključivo autobusi ZET-a, ili će i za njih vrijediti zabrana prometovanja.

Nakon sastanka, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, lokalnom stanovništvu uputio je zamolbu da u idućih nekoliko mjeseci budu strpljivi i imaju razumijevanja jer počinju radovi na koje su dugo čekali.

Podijelite

Current track

Title

Artist