Napravljen plan djelovanja Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela

Piše: - 06.02.2020.

Grad Dugo Selo počeo se aktivno pripremati za potencijalne krizne situacije koje nastaju prilikom elementarnih nepogoda i sličnih katastrofa. Ovih dana održana je i prva sjednica Stožera za civilnu zaštitu.

– Tu smo da predvidimo potencijalne rizike za naš grad i da se za to maksimalno pripremimo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela, ujedno i zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac.

Na sjednici je, uz analizu stanja civilne zaštite u protekloj godini, donosen plan djelovanja za 2020. godinu. Tu je posebna pažnja usmjerena na usavršavanje članova dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su nositelji tih aktivnosti na području grada, kao i na njihovo opremanje. U najavi su sastanci s vatrogascima, medicinarima, Crvenim križem, a u sustav civilne zaštite uključit će se i razne udruge građana koje rade za dobrobit zajednice, poput lovačkih društava, braniteljskih udruga, HGSS-a i slično, najavio je Tominac.

Velika pozornost posvetit će se edukaciji građana, odnosno davanju uputa kako se trebaju ponašati u slučaju katastrofa. – Građane ćemo educirati putem naše web stranice, medija, a planiramo i izradu posebnog letka o postupanju – pojasnio je Tominac.

Dodajmo kako Grad Dugo Selo u razvoj Sustava civilne zaštite ove godine planira utrošiti oko milijun i 700 tisuća kuna. Prvenstveno se to odnosi na opremanje vatrogasaca, izgradnju i uređenje vatrogasnih prostorija i domova, a dio sredstava namijenjen je i za Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo te za HGSS.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist