GUP NIJE PROŠAO

Piše: - 11.02.2020.

Nakon brojnih stanki i odgađanja tijekom prijepodneva,  Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine danas su većinom glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna GUP-a. Prije toga njegova stranka odbacila je  svih 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

Na kraju je od 49 zastupnika za GUP bilo njih  18 dok je 31 bio protiv.

Zastupnici su prethodno glasovali o svakom pojedinačnom amandmanu, a sve su ih odbacili sa 42 glasa protiv i sedam za. Potom se prema proceduri pristupilo glasanju o samim izmjenama i dopunama GUP-a.

Nakon takvog ishoda, oporbeni zastupnici koji su predlagali referendum oko tog dokumenta, povukli su tu točku dnevnog reda.

Odmah su krenuli brojni komentari i nagađanja, puca li zbog toga kolacija Stranke rada i solidarnosti MB 365 i HDZ-a ili će nastaviti suradnju  kako u gradu tako i na državnoj razini. Hoće li ova odluka izazvati prijevremene izbore, što je s unutarstranačkim izborima HDZ i tako dalje. Odgovore će dati vrijeme.

Na pitanje što sada, Sanja Jerković, pročelnica gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, kaže da grad ima važeći GUP, po kojem će se postupati. Može se nakon tri mjeseca krenuti s novim izmjenama, ali može se donijeti i potpuno novi GUP, no to je postupak za koji je potrebno najmanje 2 godine.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist