OTVOREN NOVI CENTAR NA JARUNU

Piše: - 14.02.2020.

Udruga UNUO kao neprofitna organizacija uz pomoć države i Europskih fondova danas je otvorila ugostiteljsko edukativni centar inkluzije jedinstven u svijetu.  Već sada u udruzi radi 5 osoba s invaliditetom.

U centru će educirati osobe sa invaliditetom, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca u nepovoljnom položaju i svi zaljubljenici u gastronomiju. Edukacije su besplatne, a cilj centra je ovaj projekt dovesti na nacionalnu razinu tako da će  vrhunski kuhari prenositi svoja znanja polaznicima kroz donacijske gala večere. Od sakupljenih sredstava pokriti će se hladan pogon, a ostatkom sredstava osigurati ćemo prijevoz djece iz raznih županija do grada Zagreba. Osim obilaska grada djeca će pohađati kuharske radionice, konzumirati pripremljeno jelo i vratit se svojim domovima.

Otvorenje centra su podržali: izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Helena Majerić, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević, saborska zastupnica Marija Puh, pomočnica ravnateljice ZOSI Jasenka Sučec, koordinator ataše Turske agencije za suradnju Tika Hasim Koc, državna tajnica u Ministarstvu  demografije obitelji mladih i socijalne politike Margareta Mađerić te mnogi drugi uzvanici koji su uživali u delicijama koje su pripremili zaposlenici udruge UNUO u suradnji sa cateringom Kvatrić.

U 18 sati priprema se i poseban program uz otvaranje centra s nastupom kulturno umjetničkih društava.

Naša emisija Patrola Zabavnog radija izravno se javila sa svečanosti početka rada centra.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist