Ukinut prirez u Rugvici

Piše: - 21.02.2020.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasnom odlukom svih vijećnika  ukinut je prirez i to od 1. travnja.
-Iako sam najavljivao kako će to biti od 1. siječnja, malo sam pogriješio, jer prirez se ukida s 1. travnja. Drago mi je što ispunjavamo ono što kažemo, a ovo je još jedan dobar smjer našeg budućeg razvoja – istaknuo je načelnik Mato Čičak i poručio  kako se nada da će taj primjer slijediti i ostale jedinice lokalne samouprabe iz našeg okruženja.
Između ostaloga na dnevnom su se redu našle i Odluke o izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Rugvica-sjever (UPU 7) te Odluka o izradi prvih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone naselja Rugvica (UPU-20).
Kako je istaknuto ove su odluke usklađene sa Zakonom, a između ostaloga UPU-om-20 obuhvaćena je cijela zona koja je sa 66 hektara povećana na 107. Također, u Poduzetničkoj zoni Rugvica-sjever u tijeku je velika investicija tvrtke Bajkmont koja na području Rugvice gradi novu tvornicu s proizvodnim pogonom, skladištem i upravnom zgradom.
Vijećnici su također podržali i prve izmjene i dopune proračuna kojim su povećana sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata, te sredstva za radne bilježnice i mape osnovnoškolaca. Također, Vijeće je donijelo i odluku o nastavku sufinanciranja logopeda, kao i odluku kojom će Općina krenuti s realizacijom budućeg sportskog centra.
Uoči sjednice svečanu prisegu dala je nova vijećnica Tea Kolčić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist