SEDMI OBOLJELI IZ RIJEKE

Piše: - 01.03.2020.

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj oboljele osobe od novog koronavirusa, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, objavio je u nedjelju ujutro  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prenosi HINA.  To znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno sedmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, navodi se u izvanrednom priopćenju za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Do sada su zabilježena tri slučaja oboljelih u Zagrebu i četiri u Rijeci i svi su pod zdravstvenim nadzorom.

 

Iz Stožera civilne zaštite su još jučer apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da, u interesu javnog zdravlja, ne dolaze na javna okupljanja.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Stožer je dao i preporuku da se građani pri pozdravljanju ne rukuju, jer je to mogući način prijenosa virusa. Isto tako preporučeno ke pranje ruku nakon uporabe POS uređaja i bankomata.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist