DUGOSELSKI AKTUALAC

Piše: - 05.03.2020.

Aktualnim satom na kojem je sudjelovalo 11 vijećnika započela je 23. sjednica Gradskog vijeća Dugog Sela.

Stipe Velić zatražio je od grada osiguravanje dodatnih sredstava za sanaciju prometnica nakon projekata izgradnje vodovoda odnosno kanalizacije. Davor Miljanović odgovorio je da su uputili reklamaciju zbog loše kvalitet radova, a gradonačelnik Nenad Panian da je na tu temu održan sastanak u VIOZŽ s kojim nije bio zadovoljan. Siniša Klajić zatražio je uvid u plan radova i dobio odgovor da izvođač, planove radova mijenja ovisno o vremenskim prilikama i nizom drugih faktora, dok je karta planiranih radova postavljena na stranici grada. Dukom plin pokušava uskladiti i dio izgradnje plinske mreže s postojećim radovima, dodao je direktor Dukom plina Mladen Vrabec.

Radovi na garaži DVD Ostrna započet će tijekom godine odgovorio je Mario Vinko na pitanje Božidara Cika.

Grad očekuje potpisivanje ugovora za korištenje više od 12 milijuna kuna za Kulturno informativni centar, a natječaji bi se mogao raspisati već ovog proljeća, odgovorio je Dean Dragičević na pitanje Krešimira Cvijanovića. Gradonačelnik Panian upoznao je vijećnike da je zgrada suda vraćena obitelji Drašković, koja sada traži veliku najamninu za daljnje korištenje prostora, pa je pitanje što će biti sa sudom. Istovremeno je dodao da se povrat ne može dogoditi s zgradom bivšeg Doma zdravlja koji se planira pretvoriti u KIC, pa taj projekt više nije upitan.

Tadija Penić je Željku Remenar odgovorio da mjesta na odlagalištu u Andrilovec ima još do rujna, a odluku o zatvaranju morati će donijeti Gradsko vijeća. Kasniji troškovi odvoza na odlagalište Mraclin, ne bi trebali biti puno veći, no nažalost znatno bi moglo poskupjeti odlaganje odvojenog otpada, dodao je Penić nakon upita Stipe Velića.

Pave Vukelić još jednom je pitao tko je odgovoran za Partizanovo igralište, a gradonačelnik Panian rekao da sve ide svojim tijekom, da je grad dobio sva rješenja i nada se skorm završetku postupka.

Zašto se toliko kasni s Prostornim planom pitao je Darijan Budimir i zašto mu nisu dostavljeni traženi financijski dokumenti vezani uz izvršenje proračuna, na što su mu odgovorili pročelnici Vinko i Dragičević.

Ivana Krišto je u pisanom obliku zatražila popis gradske imovine i način korištenja od strane udruga. Ivan Gereci pitao je zašto sportski klubovi dobivaju manje sredstava nego ranije, a gradonačelnik je utvrdio da to ovisi o Zajednici sportskih udruga, a odobrena sredstva su na razini prošlih godina.

Zbog čega nema prijenosa aktualnog sata na stranicama Zabavnog radija, pitala je Renata Jelečki, a gradonačelnik Panian podsjetio je da je vijeće izglasavanjem proračuna prestalo financirati informiranje. Predsjednik Budimir rekao je da je tražio prijenos cijele sjednice, a ne samo aktualnog sata od POU, ali je dobio odgovor da za sada nemaju tehničke mogućnosti za prijenos.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist