KORONAVIRUS: UKUPNO 25 OBOLJELIH

Piše: - 12.03.2020.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite u 16 sati rečeno je da su u Hrvatskoj potvrđena 24 slučaja zaraženih koronavirusom te da je zabilježeno pet novih slučajeva zaraze u odnosu na jučer.

No, prema posljednjim informacijama iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, potvrđena je još jedna osoba zaražena novim koronavirusom. Hospitalizirana je u Sisku. Radi se o osobi iz mjesta Mošćenica, između Siska i Petrinje, koja je došla iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke. Takav postupak našeg građanina predstavlja primjer odgovornog ponašanja.

U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 25 oboljelih, od kojih je ukupno 8 oboljelih osoba u Rijeci, 10 u Zagrebu, 4 u Varaždinu, 2 u Puli i 1 u Sisačko -moslavačkoj županiji. Od ukupno 25 oboljelih 16 građana se zarazilo u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija), a ostalih 9 su njihovi bliski i uglavnom obiteljski kontakti. Nema djece među oboljelima.

Iako raste broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, jedna je osoba od njega i ozdravila te je puštena kući iz bolnice.

Podijelite

Current track

Title

Artist